Składniki:
- 2 duże jaja z wolnego wybiegu.
- 1 łyżeczka nasion chia.
- 3 łyżeczki płatków owsianych.
- 3 łyżki mleka.
- 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia omletu.
- Pół dojrzałego banana, umytego, obranego i pokrojonego w plasterki.
- 1 łyżka niesolonego masła orzechowego.
- 1 łyżeczka płynnego miodu.
Przygotowanie:
- Oddziel żółtka od białek.
- Przełóż do dużej miski białka jaj, nasiona chia, płatki owsiane, mleko i zmiksuj.
- Natrzyj patelnie olejem kokosowym i podgrzej ją.
- Na rozgrzany tłuszcz wylej ostrożnie omlet.
- Smaż go z jednej strony ok. 2-3 minut, a następnie ostrożnie przekręć drewnianą łopatką i smaż do ścięcia jaj.
- Podawaj fit omlet z plasterkami banana, masłem orzechowym, skropionego odrobiną miodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz