wtorek, 11 grudnia 2018

Naleśniki - przepis Magdy Gessler

  • wyświetlono: 263217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1
Każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, jednak czasem nachodzi nas ochota, by wypróbować inną recepturę. Czym różni się przepis na naleśniki Magdy Gessler od innych? Tym, że do ciasta nie dodaje się oleju, zwykłą wodę wymienia się na gazowaną, a całość smaży na klarowanym maśle, rozpuszczonym na patelni. Wypróbuj przepis na naleśniki autorstwa Magdy Gessler.

Składniki

1.5 szklanki mleka
1.5 szklanki wody gazowanej
2 jajka
2 szklanki mąki
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Naleśniki - przepis Magdy Gessler
  • 1. Jajka ubijamy z solą. Dodajemy przesianą mąkę oraz wodę zmieszaną z mlekiem. Trzepaczką lub mikserem łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno spływać z łyżki, jednocześnie zostając na jej grzbiecie. Naleśniki smażymy na maśle klarowanym - patelnia do naleśników nie jest konieczna, ale bardzo przydatna - szczególnie, jeśli przewracanie placków sprawia ci probPorady
Magda Gessler radzi, by dprzygotowania naleśników dodać wodę gazowaną, wtedy będą one bardziej delikatne i puszyste.
Przepis na naleśniki Magdy Gessler jest łatwy do zapamiętania - odpowiednie proporcje składników to klucz do sukcesu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz