Składniki
- Spód:
2,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich, laskowych, pestek słonecznika, sezamu
0,5 szklanki mąki razowej żytniej
1/4 szklanki oleju
1/3 szklanki syropu z agawy
Krem:
1,5 puszki mleka kokosowego
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
1,5 łyżki karobu
Przygotowanie
- Mieszamy razem wszystkie składniki i zagniatami z nich ciasto. Wykładamy formę do pieczenia i pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach.Śmietankę kokosową oddzielamy od wody, dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i karob, dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy na upieczony spód.
Ozdabiamy owocami z własnego ogródka: malinami, borówkami, porzeczkami.
Człowiek mięso lubi
OdpowiedzUsuńXD
Usuń