środa, 5 grudnia 2018

Przepis na wegańską tartę czekoladową

Składniki

  • Spód:
    2,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich, laskowych, pestek słonecznika, sezamu
    0,5 szklanki mąki razowej żytniej
    1/4 szklanki oleju
    1/3 szklanki syropu z agawy

    Krem:
    1,5 puszki mleka kokosowego
    1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
    1,5 łyżki karobu

Przygotowanie

  1. Mieszamy razem wszystkie składniki i zagniatami z nich ciasto. Wykładamy formę do pieczenia i pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach.
    Śmietankę kokosową oddzielamy od wody, dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i karob, dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy na upieczony spód.
    Ozdabiamy owocami z własnego ogródka: malinami, borówkami, porzeczkami.

2 komentarze: