wtorek, 14 maja 2019

Przepis na beztłuszczowy mus czekoladowy

Składniki:
  • białko jednego jaja,
  • płaska łyżeczka stewii,
  • czubata łyżeczka ciemnego kakao bez cukru.
1. Białko ubić na sztywną pianę (można dodać szczyptę soli morskiej, która przyspieszy ubijanie i lekko podkręci smak)
2. Dodać stewię i kakao, dobrze wymieszać.
3. Podawać natychmiast.


Beztłuszczowy mus czekoladowy to idealny deser na diecie. Smaczny, pożywny, prosty i szybki w przygotowaniu, zaspokajający potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, no i co najważniejsze - nie tuczy. Czego chcieć więcej? Serdecznie polecam to danie za jego nieziemski smak.Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz