- 1,5 szklanki pure z dyni,
- puszka mleczka kokosowego 400 ml bez konserwantów,
- 2 czubate łyżki chia,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 2 łyżeczki ksylitolu (lub więcej do smaku),
- szczypta cynamonu,
- opcjonalnie: cynamon do posypania.
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
2. Przełóż do 3 naczynek i odstaw do lodówki do stężenia – wystarczy ok. 20 minut. Można też jeść od razu, nie czekając na stężenie – od samego początku pudding jest dość gęsty.
3. Podawać schłodzony, można posypać cynamonem lub mieszanką przypraw do dyni.
Uwielbiam nasiona chia i dynię, dlatego ten pudding jest bardzo bliski memu sercu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana,pl
2. Przełóż do 3 naczynek i odstaw do lodówki do stężenia – wystarczy ok. 20 minut. Można też jeść od razu, nie czekając na stężenie – od samego początku pudding jest dość gęsty.
3. Podawać schłodzony, można posypać cynamonem lub mieszanką przypraw do dyni.
Uwielbiam nasiona chia i dynię, dlatego ten pudding jest bardzo bliski memu sercu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana,pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz