wtorek, 14 maja 2019

Przepis na pudding dyniowy

Składniki:
  • 1,5 szklanki pure z dyni,
  • puszka mleczka kokosowego 400 ml bez konserwantów,
  • 2 czubate łyżki chia,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
  • 2 łyżeczki ksylitolu (lub więcej do smaku),
  • szczypta cynamonu,
  • opcjonalnie: cynamon do posypania.
1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
2. Przełóż do 3 naczynek i odstaw do lodówki do stężenia – wystarczy ok. 20 minut. Można też jeść od razu, nie czekając na stężenie – od samego początku pudding jest dość gęsty.
3. Podawać schłodzony, można posypać cynamonem lub mieszanką przypraw do dyni.

Uwielbiam nasiona chia i dynię, dlatego ten pudding jest bardzo bliski memu sercu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana,pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz