wtorek, 14 maja 2019

Przepis na czekoladki kokosowe

Z podanego przepisu, w zależności od wielkości foremek wychodzi ok. 12-14 czekoladek. 
Składniki:
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego nierafinowanego,
  • 1/2 szklanki kakao,
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych,
  • 1/4 szklanki ksylitolu,
  • szczypta soli.
  1. Wrzuć wszystkie składniki do rondelka, postaw na małym ogniu i podgrzewaj mieszając do rozpuszczenia oleju kokosowego i ksylitolu.
  2. Przełóż masę do silikonowych foremek na czekoladki/lodu lub nawet do zwykłych plastikowych foremek do lodu. Uważaj – masa może być gorąca.
  3. Odstaw do wystudzenia na około 40 minut.
Przechowywać w lodówce, można też zamrozić.

Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz