Z podanego przepisu, w zależności od wielkości foremek wychodzi ok. 12-14 czekoladek.
Składniki:
- 1/2 szklanki oleju kokosowego nierafinowanego,
- 1/2 szklanki kakao,
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych,
- 1/4 szklanki ksylitolu,
- szczypta soli.
- Wrzuć wszystkie składniki do rondelka, postaw na małym ogniu i podgrzewaj mieszając do rozpuszczenia oleju kokosowego i ksylitolu.
- Przełóż masę do silikonowych foremek na czekoladki/lodu lub nawet do zwykłych plastikowych foremek do lodu. Uważaj – masa może być gorąca.
- Odstaw do wystudzenia na około 40 minut.
Przechowywać w lodówce, można też zamrozić.
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz