Składniki:
- 1/2 kg ugotowanych i obranych buraków,
- 3/4 szklanki mąki kokosowej,
- 1/2 szklanki zmielonych migdałów lub pestek słonecznika (lub dowolnych orzechów),
- 3 jaja eko,
- 1 szklanka ksylitolu,
- 5-6 łyżek kakao,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- łyżeczka cynamonu,
- skórka utrata z 1 pomarańczy,
- szczypta soli.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni.
- Buraki pokroić w kostkę i zmiksować z jajami na purée. Dodać ksylitol i miksować dalej.
- Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
- Przełożyć ciasto na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie o wymiarach 20 x 30 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec 25-30 minut.
Brownie to jedno z moich ulubionych ciast. Muszę, więc wypróbować wariant brownie z buraka.
Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz