wtorek, 14 maja 2019

Przepis na brownie z buraków z nutką pomarańczy

Składniki:
  • 1/2 kg ugotowanych i obranych buraków,
  • 3/4 szklanki mąki kokosowej,
  • 1/2 szklanki zmielonych migdałów lub pestek słonecznika (lub dowolnych orzechów),
  • 3 jaja eko,
  • 1 szklanka ksylitolu,
  • 5-6 łyżek kakao,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • skórka utrata z 1 pomarańczy,
  • szczypta soli.
  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni.
  2. Buraki pokroić w kostkę i zmiksować z jajami na purée. Dodać ksylitol i miksować dalej.
  3. Następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  4. Przełożyć ciasto na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie o wymiarach 20 x 30 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec 25-30 minut.
Brownie to jedno z moich ulubionych ciast. Muszę, więc wypróbować wariant brownie z buraka.
Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz