Składniki:
- 2 buraki,
- 0,5-1 dyni hokkaido,
- 2 duże marchewki,
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, bazylia, tymianek, kolendra, papryka
1. Buraki obrać, pokroić na plastry o grubości 0,5 cm, a następnie każdy z nich na cztery ćwiartki.
2. Marchewki pokroić w plasterki ok. 0,5 cm.
3. Dynię pokroić w kawałki 2-3 cm (nie trzeba jej obierać, ma cienką skórkę, która po upieczeniu nie będzie wyczuwalna).
4. Warzywa wyłożyć na blachę, posypać przyprawami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
5. Piec ok. 40 minut, aż buraki (pieką się najdłużej) będą miękkie.
Uwielbiam zapiekanki z warzywami i jest to dość często goszczące w moim domu danie. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
2. Marchewki pokroić w plasterki ok. 0,5 cm.
3. Dynię pokroić w kawałki 2-3 cm (nie trzeba jej obierać, ma cienką skórkę, która po upieczeniu nie będzie wyczuwalna).
4. Warzywa wyłożyć na blachę, posypać przyprawami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
5. Piec ok. 40 minut, aż buraki (pieką się najdłużej) będą miękkie.
Uwielbiam zapiekanki z warzywami i jest to dość często goszczące w moim domu danie. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz