Składniki:
- ½ szklanki puree z upieczonej dyni,
- ¼ szklanki nasion chia,
- ¼ szklanki pestek dyni,
- 2 szklanki wiórków kokosowych,
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- ¼ szklanki płynnego oleju kokosowego,
- 1 jajko,
- ¼ szklanki ksylitolu.
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
- Wszystkie składniki mieszamy razem w misce.
- Ręcznie formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy kulkę, aby powstało dość cienkie ciastko.
- Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni – do zrumienienia ciasteczek. Zostawiamy do ostygnięcia.
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz