wtorek, 14 maja 2019

Przepis na wegańskie pesto marchewkowe na kanapki

Składniki:
  • duża marchewka,
  • kilka gałązek natki pietruszki,
  • 2 łyżki słonecznika,
  • 1 łyżka oliwy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • opcjonalnie: inne ulubione przyprawy, np. czosnek, kumin, ksylitol, itd.,
  • opcjonalnie: kromka chleba w 100% żytniego 30 g (jeśli pesto ma być jedzone na śniadanie).
  1. Marchewkę umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Przełóż marchew do misy blendera i dodaj pozostałe składniki.
  3. Zblenduj na sieczkę, z widocznymi kawałkami marchewki – nie na pastę.
Ostatnio często jem wegańskie dania. To też często gości w moim domu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz