Składniki:
- 360 g koncentratu pomidorowego,
- 1/4 szklanki octu z jabłek lub octu winnego,
- 1/4 szklanki wody,
- 2 łyżeczki stewii,
- pół łyżki musztardy,
- pół łyżeczki soli morskiej,
- pół łyżeczki cynamonu,
- 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego,
- 1/8 łyżeczki zmielonych lub utłuczonych w moździerzu goździków.
1. Wszystkie składniki zmiksować.
2. Schłodzić w lodówce przynajmniej 2 godziny, żeby smaki się przegryzły.
3. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.
Nie wiem jak jak Wy, ale ja kocham ketchup i jem go z większością dań. Ten jest znacznie zdrowszy ode tego ze sklepu, więc często go przygotowuję. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
2. Schłodzić w lodówce przynajmniej 2 godziny, żeby smaki się przegryzły.
3. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.
Nie wiem jak jak Wy, ale ja kocham ketchup i jem go z większością dań. Ten jest znacznie zdrowszy ode tego ze sklepu, więc często go przygotowuję. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz