wtorek, 14 maja 2019

Przepis na domowy ketchup

Składniki:
  • 360 g koncentratu pomidorowego,
  • 1/4 szklanki octu z jabłek lub octu winnego,
  • 1/4 szklanki wody,
  • 2 łyżeczki stewii,
  • pół łyżki musztardy,
  • pół łyżeczki soli morskiej,
  • pół łyżeczki cynamonu,
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego,
  • 1/8 łyżeczki zmielonych lub utłuczonych w moździerzu goździków.
1. Wszystkie składniki zmiksować.
2. Schłodzić w lodówce przynajmniej 2 godziny, żeby smaki się przegryzły.
3. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.


Nie wiem jak jak Wy, ale ja kocham ketchup i jem go z większością dań. Ten jest znacznie zdrowszy ode tego ze sklepu, więc często go przygotowuję. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz