Składniki:
- puszka mleczka kokosowego 400 g bez chemicznych dodatków (np. z Rossmanna),
- 2 łyżki kakao,
- 2 łyżki ksylitolu,
- łyżeczka ekstraktu z wanilii (można pominąć),
- szczypta soli.
1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
2. Przelać masę do 4 miseczek. Mogą to być także 4 foremki na lody na patyku.
3. Chłodzić co najmniej 8 godzin. Warto wyjąć lody z zamrażalnika trochę wcześniej, aby odrobinę odtajały, bo zamarzają na kość (jeśli używamy foremek na lody na patyku – nie będzie to przeszkadzało).
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
2. Przelać masę do 4 miseczek. Mogą to być także 4 foremki na lody na patyku.
3. Chłodzić co najmniej 8 godzin. Warto wyjąć lody z zamrażalnika trochę wcześniej, aby odrobinę odtajały, bo zamarzają na kość (jeśli używamy foremek na lody na patyku – nie będzie to przeszkadzało).
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz