wtorek, 14 maja 2019

Przepis na lody kokosowo - kakaowe

Pyszne, orzeźwiające lody, bez nabiału, cukru, chemicznych dodatków
Składniki:
  • puszka mleczka kokosowego 400 g bez chemicznych dodatków (np. z Rossmanna),
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki ksylitolu,
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii (można pominąć),
  • szczypta soli.

1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
2. Przelać masę do 4 miseczek. Mogą to być także 4 foremki na lody na patyku.
3. Chłodzić co najmniej 8 godzin. Warto wyjąć lody z zamrażalnika trochę wcześniej, aby odrobinę odtajały, bo zamarzają na kość (jeśli używamy foremek na lody na patyku – nie będzie to przeszkadzało).


Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz