Składniki:
- szklanka pure z batata*,
- 3 łyżki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego (rafinowany też ostatecznie może być),
- 1 łyżka mąki kokosowej,
- 1 łyżeczka ksylitolu,
- szczypta soli,
- garść wiórków kokosowych do obtoczenia.
* ugotowany/upieczony batat następnie zmiksowany na pure, na szklankę pure potrzebny jest jeden mały batat
- Do pure dodać wszystkie składniki z wyjątkiem wiórków i dokładnie wymieszać.
- Następnie formować małe kulki i obtaczać je w wiórkach. Można przed formowaniem kulek schłodzić masę w lodówce, ale jeśli konsystencja jest dobra, można je lepić od razu.
- Przechowywać w lodówce.
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz