wtorek, 14 maja 2019

Przepis na kokosowe trufle z batatów

Składniki:
  • szklanka pure z batata*,
  • 3 łyżki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego (rafinowany też ostatecznie może być),
  • 1 łyżka mąki kokosowej,
  • 1 łyżeczka ksylitolu,
  • szczypta soli,
  • garść wiórków kokosowych do obtoczenia.
* ugotowany/upieczony batat następnie zmiksowany na pure, na szklankę pure potrzebny jest jeden mały batat
  1. Do pure dodać wszystkie składniki z wyjątkiem wiórków i dokładnie wymieszać.
  2. Następnie formować małe kulki i obtaczać je w wiórkach. Można przed formowaniem kulek schłodzić masę w lodówce, ale jeśli konsystencja jest dobra, można je lepić od razu.
  3. Przechowywać w lodówce.
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz