wtorek, 14 maja 2019

Przepis na kotleciki z indyka z szałwią i oregano

Składniki:
  • 480 g mielonego chudego indyka bez konserwantów (może być też mięso z kurczaka),
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony,
  • 1 łyżeczka szałwii,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • 3/4 łyżeczki soli morskiej,
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki pokruszonych płatków chili,
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej.
  1. Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
  2. Wilgotnymi dłońmi formuj kotleciki – powinno wyjść 8 sztuk (po 2 na porcję).
  3. Smaż na nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano.
Kotleciki z indyka z tego przepisu są moim osobistym hitem kulinarnym. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz