Składniki:
- 480 g mielonego chudego indyka bez konserwantów (może być też mięso z kurczaka),
- 1 ząbek czosnku, zmiażdżony,
- 1 łyżeczka szałwii,
- 1 łyżeczka oregano,
- 3/4 łyżeczki soli morskiej,
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
- 1/2 łyżeczki pokruszonych płatków chili,
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej.
- Wszystkie składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
- Wilgotnymi dłońmi formuj kotleciki – powinno wyjść 8 sztuk (po 2 na porcję).
- Smaż na nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano.
Kotleciki z indyka z tego przepisu są moim osobistym hitem kulinarnym. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz