Składniki:
- 2 czubate łyżki mąki kokosowej,
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 jajo w temperaturze pokojowej,
- 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego,
- 3 łyżki mleka kokosowego z kartonu (lub wody),
- 1,5 łyżki ksylitolu,
- 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
- opcjonalnie: wiórki lub płatki kokosowe do posypania,
- jeśli ciastko ma być na śniadanie: szklanka owoców np. borówki amerykańskiej.
- Mąkę kokosową dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
- Ciasto przełożyć do 2 naczynek do zapiekania lub słoiczków i piec przez 20-30 w temperaturze 180 stopni lub mikrofalować przez 2 minuty na najwyższej mocy (sprawdzić po 1,5 minuty).
Kocham dania z kokosa, więc ten przepis jak i inne zawierające ten składnik często goszczą w moim menu. Przepis pochodzi ze strony szybkaprzemiana.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz